четвртак, 14. мај 2009.

Gost uvijek na prvom mjestu

Na svih 16 pjeskovitih plaža Budvanske rivijere, najljepših na ovom dijelu Jadrana, čuju se jezici sa svih strana svijeta. Tome je najviše doprinio nagli razvitak ovog dijela crnogorske obale, na kojem se prije dvije godine za čak 50 odsto naglo povećao broj turista.Budvanske plaže se po kvalitetu pijeska svrstavaju u kupališta prve kategorije i nalaze se pod posebnim režimom zaštite. Najveće su plaža Jaz, udaljena od Budve svega 2,5 kilometara, plaža Mogren, Kraljičina plaža, Miločer i Bečićka plaža.Turistička ponuda dodatno je poboljšana izgradnjom ekskluzivnih hotela. U Budvi, Bečićima, na Svetom Stefanu i u Petrovcu danas ima više od 50 hotela, od kojih su najpoznatiji „Splendid”, u kome su boravile brojne poznate ličnosti iz svijeta kulture, estrade i politike, „Avala”, „Sveti Stefan” i „Miločer”. Samo u izgradnju novih i rekonstrukciju starih hotela prethodnih godina uložene su stotine miliona evra. U Starom gradu turisti uživaju u obilasku kulturno-istorijskih spomenika i posjeti galerija. Samo u ovom delu Budve mogu se obići četiri manastira Stanjevići, Podostrog, Reževići i Gradište, koji svedoče o istorijskim okolnostima kroz koje je prošao ovaj grad.

Cijene soba od 13 do 130 eura

Alotmanske cijene boravka u hotelima Budvanske rivijere u predsezoni i postsezoni kretaće se od 18 do 130 EUR, u zavisnosti od vrste smještaja.Cijene boravka u dvokrevetnoj sobi u predsezoni i postsezoni u turističkom naselju Slovenska plaža kretaće se, zavisno od perioda, od 19 do 28 EUR dnevno, dok će u julu i avgustu iznositi 38 i 40 EUR.Za boravak u jednokrevetnoj sobi u tom naselju gosti će u predsezoni i postsezoni morati da izdvoje 24 i 40 EUR, dok će u sezoni plaćati 60 EUR.Dnevni najam dvokrevetnog apartmana u aprilu, maju i oktobru, koštaće od 22 do 38 EUR, a u julu i avgustu 54 EUR.U hotelu Palas u Petrovcu, u predsezoni i postsezoni dvokrevetna soba koštaće od 32 do 37 EUR, a u julu i avgustu 47. Cijena jednokrevetne sobe u tom hotelu, zavisno od sezone, iznosiće od 58 do 73 EUR, dok će najam dvokrevetnog apartmana koštati od 100 do 130 EUR.U hotelu Kastellastva u Petrovcu dvokrevetna soba koštaće od 18 do 34 EUR. Cijena punog pansiona za grupne aranžmane u predsezoni i postsezoni u hotelu Aleksandar u Budvi u dvokrevetnoj sobi iznosiće 30, a u jednokrevetnoj 35 EUR.

среда, 13. мај 2009.

Pjesma Mediterana 2009.

Ovogodisnji festival Pjesma Mediterana 2009. održaće se 5, 6. i 7. juna na Trgu slikara u Budvi. Na konkurs se ove godine prijavilo 140 kompozicija, sa teritorije ex-Jugoslavije, kao i iz Španije, Andore, Malte,Grčke, Italije i Latvije, saopšteno je iz press službe festivala.Naši najbolji kompozitori, aranžeri i pjevači uzeće učešća na događaju koji traje već 16 godina, koji promoviše crnogorsko primorje na najbolji mogući način i koji dovodi najznačajnija imena u muzici sa prostora Mediterana, pa i šire.Na listi izvođača nalaze se, izmedju ostalog grupa Feminem, grupa Beuty Queens, Danijel Alibabić, Milena Vučić, Anja Mašanović, Nina Petković, Marija Šestić, Rebeka Dremelj, Kaliopi, Tamara Todoevska, Goran Karan, Aki Rahimovski, Tifa, Ibrica Jusić, Jelena Radović,Tanja Banjanin, Lejla Hot, Goca Tržan, Lao Martin, Maja Nikolić. Festival će uživo prenositi preko 16 televizijskih i 20 radio stanica u regionu.

уторак, 12. мај 2009.

Održan sajam suvenira u Bečićima

Tradicionalni Sajam suvenira, šesti po redu, okupio je više od 70 izlagača ručno izrađenih suvenira, iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Svečano otvaranje održano je 9. maja u hotelu "Tara" u Bečićima. Sajam se razvio u važan događaj koji predstavlja Crnu Goru u svim svojim raskošima i raznolikostima kroz izložene suvenire ručne izrade i kroz istinska umjetnička djela. Dobitnici nagrada za najbolje suvenire su: Branimir Đukić koji je dobio vikend za dvije osobe u hotelu Planinka-Žabljak. Ivana Babić je osvojila drugu nagradu i vikend za dvije osobe u hotelu Tara-Bečići i Sanja Kalezić - vikend za dvije osobe u hotelu Palma Tivat.

понедељак, 11. мај 2009.

Tina Tarner na Jazu?!


Organizatori Live festa su najavili da će uskoro potpisati ugovor o koncertu Tine Tarner početkom avgusta na Jazu. Podgoričke Vijesti su objavile da bi se koncert trebao održati izmedju 5. i 10. avgusta, kada će na trodnevnom festivalu gostovati Severina, Plavi orkestar i imena elektronske scene David Guettu, Armand van Helden i Junior Jack.

Uz već postojeći kamp na Jazu, organizatori najavljuju da će obezbijediti još oko 1,000 kamping mjesta na plaži u vrijeme festivala.

Završen sajam nautike

Ovogodišnja nautička smotra okupila je učesnike iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Švedske, Italije koji zastupaju najpoznatije svjetske nautičke brendove, kao i opremu za sport, kamping i rekreaciju.Tokom pet dana trajanja sajma, posjetioci su imali priliku da testiraju izložena plovila u moru, što je dodatno upotpunilo doživljaj i presudno uticalo na kupovinu.

Pored proizvođača i distributera jahti, jedirlica i glisera poznati svjetskih brendova, na ovoj manifesataciji učestvovale su čarter agencije, finansijske kompanije, osiguravajuća društva, ako i proizvođači i zastupnici opreme za sport, kamping i rekreaciju.Sajam nautike u organizaciji Jadranskog sajma se pozicionirao kao značajan poslovni događaj koji okkuplja najpoznatije svjetske nautičke brendove, a s obzirom na termin održavanja, simbolično označava početak ljetnje turističke sezone- ocijenio je Bujković.

Sajam je trajao do 3. maja. Posjetioce su učestvovali u nagradnoj igri,a cijena ulazice iznosila je 4 eura.

‚‚Black diamond‚‚ uskoro u Budvi


Najglamurozniji brod na svijetu Crni dijamant vlasništvo planetarnog modnog TV maga Mišela Adama, ovoga ljeta biće usidren kod ostrva Sveti Nikola naspram Budve – potvrdio je ekskluzivno za -0Vijesti- Adam, koji je minulih dana boravio u budvanskom hotelu -Avala rizorts & spa.
Crni dijamant, mega jahta duga 140 metara, samo je jedan od eksperimenta ovoga pionira u svijetu mode, koji je prije deset godina osnovao i najpoznatiju planetarnu modnu TV mrežu - Fešn TV unijevši u domove miliona ljudi širom svijeta poslastice svjetskog džet seta i modnih intriga.Crni dijamant ćemo dovesti u Budvu, nadam se već polovinom maja, najdalje početkom juna i planiramo tu da stanemo do početka oktobra, kada se selimo u toplija mora. Vjerujem da svi znaju o ovome brodu, on je ploveća modna zabava i očekujem da će tako biti i kada dođemo u Crnu Goru, koja mi se mnogo dopada – kazao je Adams, koji je ovih dana boravio u Avali.Adas je kazao da će Crni dijamant koji je do sada plovio pod malteškom zastavom, ubrzo ploviti pod crnogorskom.