понедељак, 11. мај 2009.

Predsezona dobro počela


Direktorica budvanske Turističke organizacije Jelena Rađenović optimista je pred predstojeću ljetnu turističku sezonu, a najnoviji podaci o popunjenosti kapaciteta u metropoli turizma , kako kaže, ukazuju na dobru predsezonu uprkos lošijim prognozama

Pored ranijih predviđanja da nas očekuje smanjenje posjete i do 20%, možemo sa zadovoljstvom potvrditi da predsezona u Budvi bilježi sličnu popunjenost kao i u 2008. godini. Riječ je o procentu od svega 7 odsto smanjenja, tako da možemo konstatovati da Budva kao turistička destinacija i dalje ostaje atraktivno mjesto boravka turista, što će, nadamo se biti slučaj i tokom cijele turističke sezone - kazala je Rađenovićeva.

Naime, prema poslednjim podacima TO Budve na području Rivijere trenutno odmara 4528 gostiju, što je za sedam odsto manje nego počektom maja prošle godine.

Od ukupnog broja gostiju, njih 3.954 su inostrani, dok je 574 turista iz Crne Gore. Najviše gostiju, njih 3.979 odmara u hotelima, od kojih je 3.520 inostranih. U privatnom smještaju, kako navode iz TO Budve, boravi 549 gostiju ili za 60 odsto manje nego lani.

0 коментара:

Постави коментар